Multimédia jeltranzit

Az MVM NET Zrt. Multimédia Jeltranzit szolgáltatása keretében ügyfeleink a Magyarországon ismert és igényelt televízió csatornák digitális műsorjeleihez férnek hozzá, és választhatnak az igénybe venni kívánt csatornák közül. A kábeltelevízió szolgáltatónak ezentúl nem okoz nehézséget a jó minőségű műsorjelek technikai beszerzése, vételezése; hanem az üzletre koncentrálhat: hogy lokális hálózatán versenyképes szolgáltatási csomagokat biztosítson ügyfelei számára.

A kábeltelevíziós társaságok fejlődésében mérföldkő volt az analóg hálózat digitális hálózattá történő átalakítása, a piaci kihívásoknak (pl. Internet hozzáférés és vezetékes telefonszolgáltatás értékesítése) megfelelő szolgáltatási csomagok biztosítása a fogyasztók felé. Az MVM NET Zrt. és a kábeltelevíziós szolgáltatók közötti együttműködés során új igényként merült fel, hogy a kábeltévé szolgáltatók olyan adatátviteli megoldáshoz juthassanak, amely alkalmas arra, hogy a hazai és nemzetközi Internet csomópontokhoz történő nagy sávszélességű hozzáférés és a vezetékes telefonszolgáltatáshoz kapcsolódó adatátvitel mellett a médiatársaságok által biztosított digitális műsorjelekhez is hozzáférjenek.

A szolgáltatás keretében a kábeltelevízió szolgáltató – amennyiben a médiatársaság felé rendelkezik megfelelő szerződéssel az érintett műsor(ok) terjesztésére vonatkozóan – olyan megoldáshoz juthat hozzá, amelyben a kizárólag az általa kiválasztott SD, valamint HD televízió műsorok jelei jutnak el a fejállomáshoz, vagy egyéb átvételi ponthoz. A szolgáltatás igénybevétele rugalmasan történik, a kábeltelevízió szolgáltató a rendelkezésre álló műsorjelek közül megjelölheti azokat, amelyek tulajdonosával érvényes szerződéssel rendelkezik, és hálózatában terjeszteni kívánja.

A jellemzően kábeltelevízió-szolgáltatói célcsoportnak nyújtott szolgáltatás ismérvei:

 • Hozzáférés változatos SD és akár HD minőségű tartalmakhoz
 • Forrástól a szolgáltatóig történő jel-tranzit
 • Akár szolgáltatói internet-szolgáltatással együtt igénybe vehető
 • A drága műholdas terjesztés alternatívája

 

Műszaki részletek
A szolgáltatást az MVM NET Zrt. saját nagy kapacitású, magas rendelkezésre-állású IP/MPLS gerinchálózatán valósítja meg, mely elérhető lehet Magyarország megyeszékhelyein, illetve a jelentősebb nagyvárosokban. Az ügyfél hozzáférés egy MVM NET Zrt. PoP helyszínen, az ügyfélhez legközelebbi PE routernél lehetséges. A szolgáltatás keretében a kábeltelevízió szolgáltató – amennyiben a médiatársaság felé rendelkezik megfelelő szerződéssel az érintett műsor(ok) terjesztésére vonatkozóan – olyan megoldáshoz juthat hozzá, amelyben a kizárólag az általa kiválasztott SD, valamint HD televízió műsorok jelei jutnak el a fejállomáshoz, vagy egyéb átvételi ponthoz. Az MVM NET Zrt. és ügyfelei számára költséghatékony megoldást jelent a különböző szolgáltatások azonos platformon történő biztosítása, a legtöbb esetben már meglévő rendszerkomponensek átstrukturálásával, újbóli felhasználásával. A műszaki megoldásban az MVM NET Zrt., mint transzport szolgáltató vesz részt, biztosítja a központban, a médiatársaságtól közvetlenül vagy közvetett módon átvett média jelek változtatás nélküli továbbítását a kábeltévé szolgáltató részére. A szolgáltatás igénybevétele rugalmasan történik, a kábeltévé szolgáltató a rendelkezésre álló műsorjelek közül megjelölheti azokat, amelyek tulajdonosával érvényes szerződéssel rendelkezik, és hálózatában terjeszteni kívánja, míg a többi, rendelkezésre álló csatornához nem fér hozzá. Az MVM NET Zrt. több multicast forrásból gyűjti be a digitális tartalmakat, melyet szeparált Multicast VPN-ben továbbít. A multiplex szolgáltató által előállított, rendelkezésre álló SPTS-ek (Single Program Transport Stream) dedikált VPN csatornákon történő eljuttatása történik a kábeltévé szolgáltatói fejállomásokhoz. A szolgáltatás igénybevételéhez a kábeltévé végponton speciális berendezések telepítésére van szükség (analóg fejállomás esetén IP/PAL konverter, digitális műsorjelek igénybevétele esetén pedig IP/EdgeQAM –konverter elhelyezése).

Az MVM NET Zrt. Multimédia Jeltranzit szolgáltatásának műszaki adatai:

 Jellemző
 Hozzáférési technológia Optikai PoP hozzáférés 
 Interfész  1000Base-X, 10GBase-X
 SLA  Igen
 Szolgáltató általi felügyelet  Igen

 

Jeltranzit belépés
Jeltranzit
 
Ajánlatkérés
Amennyiben érdeklődik szolgáltatásunk iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélmenedzserével, aki cégére szabott, egyedi ajánlatot készít Önnek.

Kapcsolat

Kérjük, további információkért keressen minket az alábbi elérhetőségen: sales@mvmnet.hu

 

Belföldi nagykereskedelem

 

Az MVM NET által működtetett országos optikai gerinchálózat teljes hossza folyamatos hálózatfejlesztéseink eredményeként hamarosan meghaladja a 10 000 kilométer hosszúságot (jellemzően 24-288 szál/kábel kapacitással). Ennek jelentős része OPGW (Optical Ground Wire) technológiával szerelt távvezetéki nyomvonalakon halad, aminek lényege, hogy legfelső, villámhárításra szolgáló vezetékeibe már gyárilag elhelyezték az optikai szálakat. Partnereink a legnagyobb távközlési szolgáltatók mellett a helyi kábeltévé szolgáltatók, akikkel több szintű együttműködést valósítunk meg.

KAPCSOLAT

Kérjük, további információkért keressen minket az alábbi elérhetőségen: sales@mvmnet.hu

 

Infrastruktúra és vezetékes távközlés

 

Az MVM NET Zrt. távközlési szolgáltatásainak kielégítéséhez felhasznált infrastruktúra jellegű eszközvagyonának bizonyos részét partnerei számára igénybe vehetővé teszi. Ily módon infrastruktúra és vezetékes nagykereskedelmi szolgáltatások piaci alapon igénybe vehetők távközlési célokra.

Infrastruktúra

 • Sötétszál bérlet
 • Alépítmény, kábelhely bérlet
 • Antennahely bérlet
 • Eszköz bérlet

Vezetékes távközlés

 •  L2 vezetékes adatátvitel
 • Direkt Internet elérés
 • IP VPN
 • BIX közvetlen elérés
 • DE-CIX közvetlen elérés

 

LTE450 mobil adatátviteli hálózat

 

Hálózatunk IP alapú adatkommunikációs lehetőséget biztosít LTE450 infrastruktúrán keresztül. A mobilkommunikációs hálózat adatforgalmának Partnerünk részére történő átadására bérelt vonali, vagy megfelelően titkosított és védett, internetes kapcsolaton keresztül van lehetőség. Az alkalmazási területek sokszínűsége miatt szoros együttműködésben dolgozunk a mobil megoldások rendszerintegrátoraival annak érdekében, hogy a lehető legteljesebb mértékben ki tudjuk elégíteni Partnereink igényeit.

Alkalmazási területek

 • Flottakövetés
 • Telemetria
 • Okos mérés
 • Okos város
 • Biztonságtechnika
 • Biztonsági kamera rendszerek, távmenedzsment
 • Nagy megbízhatósági igényű útvonalak backup interfésze
 • ADSL és hasonló, támogatás alól kivezetett technológia kiváltása
 • Csoportkommunikációs alkalmazások
 • Vállalati ügyvitel és működéstámogató rendszer távoli elérése
 • Speciális internet hozzáférés
 • Szabályozott hálózati hozzáférés

Hálózati jellemzők

 • Priorizálható felhasználói csoportok
 • Magas szintű titkosítás
 • Földrajzi lefedettség
 • Lakossági használat nem von el kapacitást
 • Magas rendelkezésre állás
 • A piacon egyedülállóan vállalt SLA

 

Letölthető katalógusok
Nagykereskedelmi értéknövelt megoldások

 

Az MVM NET Zrt. értéknövelt szolgáltatásait egyedi ügyféligények alapján széleskörű tapasztalattal rendelkező szakembergárdájával fejleszti.

Multimédia jeltranzit
A szolgáltatás keretében a kábeltelevízió szolgáltató olyan megoldáshoz juthat hozzá, amelyben kizárólag az általa választott SD, valamint HD televízió műsorok jelei jutnak el a fejállomáshoz, vagy egyéb átviteli ponthoz.

DDOS védelmi megoldások
Napjainkban a DDoS támadás egyre növekvő veszélyes fenyegetést jelent az online jelenlét számára. A DDoS védelmi szolgálatás célja, hogy a támadásokat blokkolja, kiszűrje, mértékét oly módon csökkentse, hogy a hálózat, szolgáltatás, alkalmazás működőképes maradjon.

 

Ajánlatkérés