Technológia

 

 

Az MVM NET Zrt. a magyar távközlési piac sajátos helyzetben lévő vállalata, amelyet a többi piaci szereplőtől az is megkülönböztet, hogy három alaptevékenységgel is rendelkezik (villamos-iparági, kormányzati és üzleti célú távközlés. Lásd bővebben: Cégtörténet menüpontban). Társaságunk stabil tőkeerővel rendelkezik, így sajátos helyzetéből fakadóan képes arra, hogy a több, egymással párhuzamosan működő és különböző technológiájú hálózat üzemeltetését a legmagasabb szakmai színvonalon lássa el. A szakmai kihívásokra és megrendelői igényekre eltérő technológiák alkalmazásával képes magas minőségű szolgáltatásokat nyújtani mind az állami, mind pedig a piaci szegmens szereplői részére.

 

Ezek a technológiák a következők:

  • SDH technológia – az MVM NET Zrt. kezelésében egy jellemzően nagy megbízhatóságú zárt iparági adatátvitelt biztosít,
  • a WDM az NTG IP/MPLS gerinchálózatának transzport funkciói mellett jelentős üzleti adatátvitelt szolgál ki,
  • az IP/MPLS hálózatok kormányzati, üzleti és internet szolgáltatói környezetben is használatosak.

berendezes

Társaságunk büszke magasan képzett mérnök munkatársaira, akik innovatív tudásukkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a menedzsment által megfogalmazott fokozott szakmai elvárásoknak maradéktalanul eleget tudjanak tenni. A társaság diverzifikált szolgáltatásaival szemben támasztott elvárások automatikusan indukálják és meg is követelik a távközlési hálózat folyamatos technológiai jellegű korszerűsítését.  Ugyanakkor a hálózat cseréje, illetve megújítása kiváló alkalmat nyújt az addig még nem használt technológiák implementálására. Legyen szó SDH, WDM vagy IP/MPLS hálózatokról, az MVM NET Zrt. fejlesztő mérnökei szakmailag és emberileg is elkötelezettek az új technológiák bevezetése iránt.

Optikai Gerinchálózat

Társaságunk kimagaslóan nagy megbízhatóságú passzív optikai gerinchálózattal rendelkezik. Az optikai összeköttetések praktikusan javarészt a villamos átviteli gerinchálózatra épülnek. Az optikai hálózat nagy rendelkezésre állását, a távvezeték védővezetőiben (OPGW) található fényvezető szálak biztosítják, melyek az országos villamos-ipari átviteli rendszer nyomvonalához igazodnak. Társaságunk üzemeltetésben lévő passzív hálózatban megtalálhatóak még az ADSS és hagyományos földkábelekre épülő, többségében városi szakaszok. Magasan képzett mérnök szakembereink a hálózat gerincét biztosító optikai összeköttetéseket folyamatosan monitorozzák, így a hiba lokalizálása rendkívül gyors, melynek következtében jócskán lerövidül a hibajavítási idő is, biztosítva ezzel is a szükséges magas rendelkezésre állást.

halo

SDH technológia

Társaságunk a MAVIR Zrt. villamos-iparági rendszerirányításhoz kapcsolódó távközlési igényeit egy teljes mértékben redundáns kiépítésű új generációs SDH hálózaton szolgálja ki. Az iparági biztonsági elvárásoknak megfelelően ez a távközlési hálózat zárt közeget képez, melynek számos erénye mellett a legfőbb erőssége az előbb is említett magas, mintegy 99,99% rendelkezésre állás.

WDM

A WDM technológiák széleskörű felhasználása terén az MVM NET az ország élvonalában tartozik. A vállalat elsők között valósította meg a WDM hálózatában a Lambda Switching támogatást, a 40G és 100G sebességű Ethernet szolgáltatások bevezetését. WDM alapú bérelt vonali összeköttetések esetén a hálózatában támogatott az összes szabványos SDH keretezés, az Ethernet szabvány szerinti optikai interface-ek 100G-ig és a Fiber Channel szabvány szerinti interface-ei. Továbbá a hálózat képes alien hullámhosszak fogadására és továbbítására. Röviden összefoglalva, a WDM berendezések képesek az összes optikai kliens interfészről érkező jelek fogadására, blokkolás-mentes továbbításra és a szolgáltatások folyamatos monitorozására.

IP/MPLS

A cég üzleti hálózata mellett 2012 végére építette ki a Nemzeti Távközlési Gerinchálózatot (NTG). Egyedülálló zöld mezős beruházás keretében lehetőség nyílt olyan újdonságok bevezetésére, melyeket egy üzemelő hálózat fejlesztése részeként csak a teljes eszközpark cseréjével lehet kivitelezni. Az IP/MPLS hálózat jellemzően a „Seamless MPLS” technológiára épülnek, kiterjesztve az MPLS nyújtotta előnyöket az utolsó végponti eszközig. Az NTG hálózat tervezése kapcsán már szempont volt a natív IPv6 támogatás, felkészülve ezzel a jövő kihívásaira. Szintén az elvárások között szerepelt az eszközök PTP (1588v2) támogatása, mely segítségével a vállalat megteremtette a lehetőségét annak, hogy a számára idegen szolgáltatási területeken kiírt tendereken a jövőben sikerrel induljon.